Sayfalar

29 Kasım 2009 Pazar

Domuz Gribi Ve Mevsimsel Gribe


Domuz Gribi Ve Mevsimsel Gribe Karışı Yapılması Gerekenler

Domuz gribi ve mevsimsel gribin soğuk havaların da etkisiyle her geçen gün biraz daha etkisini göstermesine karşı uzmanlar bol ve çeşitli meyve tüketilmesini öneriyor.

Kurban Bayramı dolayısı ile şeker ve şekerli gıdaların yanında et tüketiminin de arttığını dile getiren uzmanlar, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olanların daha dikkatli davranması gerektiğini ifade ediyor.

Bayramlarda özellikle tatlının çokça tüketilmemesini isteyen yetkililer, bunun yerine meyve ikram edilmesinin daha sağlıklı olacağını belirtiyor. Grip salgınına karşı en etkili korunmanın bol ve farklı renkteki meyvelerin tüketimi olduğunun üzerinde duran uzman doktorlar, sabah kahvaltısında da olmak üzere her öğünde meyve tüketilmesine özen gösterilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Günlük en az 5 porsiyon meyve yenmesinin sağlık açısından önemine dikkat çeken yetkililer, kış aylarında bolca bulunan mandalina, portakal, elma, greyfurt tercih edilebileceğini belirtiyor.

Kurban Bayramı'ndaki beslenme, gıda tüketimi ve grip salgını konusunda uyarılarda bulunan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, küresel grip salgını, soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığında artışlar yaşandığını dile getirdi. Erdoğan, bu hastalıklardan korunmak için aşılanma, kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için dengeli ve yeterli beslenmenin önemini vurguladı. Domuz gribi ve mevsimsel gribin yayılması konusunda da uyarılarda bulunan Erdoğan, Kurban Bayramı'nda özellikle yakın temaslardan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. Bol et tüketiminden de kaçınılması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, bunların gıda zehirlenmelerine ve acil vaka artışlarına neden olabileceğine vurgu yaptı.

Domuz gribine karşı
  • Ellerinizi sık sık yıkayınız.
  • Hapşırıken elinizin içine deyil kolunuzun orta kısmına hapşırınız.
  • Kapı kollarına fazla tutmayınız.
  • Herkezle öpüşmeyiniz.

25 Kasım 2009 Çarşamba

Smooth away tüy dökücü



Smooth away tuy dokucu dünyada milyonlarca kişinin kullanmış olduğu ve kesin sonuç aldığı smooth away artık türkiyede satışa sunulmuştur.Yurtdışında ürünü kullanan kişiler ürünü çok överek yayılmasında büyük katkıda bulunmuştur bu sayede ürün artık türkiye piyasasınada girmiş bulunmaktadır. Türkiyedede kullanan kişiler smooth away tüy dokucuden vaz geçemiyor. ve bütün tanıdıkalrına bu ürünün önermekten çekinmiyor türkiyeye girmesi kısa bir süre olmasına rağmen satış oranları hern geçen gün çok hızlı bir şekilde artış ivmesini korumaktadır.
   
Bu ürününün türkiye satışını yapan yetkili bayi  tuydokucu.cay.gen.tr dir  aşağıda bulunan linkten bu adrese rahatlıkla ulaşabilirsiniz ve sağ alt köşeden sipariş verebilirsiniz.
Smooth Away Tüy Dökücü