Sayfalar

16 Nisan 2009 Perşembe

Dengeli Beslenme


Doymuş yağ (tere yağ, kuyruk yağı) oranı yüksek besinleri daha az tüketin.Dengeli beslenmeye Yeterli miktarda doymamış yağ (ay çiçek, mısırözü, soya, fındık, zeytin yağı) almaya dikkat edin. Yarım yağlı süt, yağsız yoğurt tüketin.Yağlı kırmızı et yerine yağsız et, kuru baklagiller (nohut, mercimek, fasulye gibi) balık ve tavuk tercih edin. Süt ve süt ürünleri de (yoğurt, peynir vb.) Dengeli Beslenme tüketilmeli fakat bunlarında az yağlı olmalarına dikkat edilmeli.Yemeklerinizi haşlama, fırında pişirme veya ızgarada pişirme yöntemleriyle pişirirseniz yemeğe eklenecek yağıda azaltmış olursunuz.

Bu Konuyla İlgili Alanlar:Dengeli Beslenme , Beslenme , Diyet , Zayıflama , Sağlıklı Diyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder